Via Gusto
A Via Gusto egy élményfőzésen alapú modern főzőiskola. A hozzánk ellátogató vendégek a
kreatív szakácsaink mellett aktívan részt vehetnek a főzésben.





Küldetésünk
Célkitűzéseink közt szerepelt,
hogy egy olyan helyszínt hozzunk létre, amely a főzés öröme mellett valódi élményt ad a hozzánk ellátogatóknak. Kurzusaink révén szeretnénk azt elérni, hogy a főzés élményét
élvezetes és szórakoztató módon, modern környezetben, néha ismeretlennek tűnő
fűszerekkel és idegennek tűnő technikákkal együtt ismerjék meg. Csapatunk sokszínűsége
különböző személyiségekből tevődik össze, de mindenkit összeköt a főzés szeretete … mert főzni bárki tud.
Séfeink és munkatársaink
Ismerd meg őket, mielőtt személyesen is találkoznátok

Gyöngyösi Gergely
Gyöngyösi Gergely vagyok a főzőiskola megálmodója, a gasztronómia rajongója. Ha nem is hivatásból, de az elmúlt 20 évben rengeteg időt töltöttem el a konyha közelében. Igyekeztem egy olyan helyszínt kialakítani, ahol a főzés közben megismerkedhetünk egymással és a meghívott séfek segítségével készült ételek kapcsán még nem ismert, vagy már jól ismert ízeket, technikákat és pár különleges ízvilágot is be tudunk Nektek mutatni. Egy biztos, bármiben segítek, de mosogatni nem fogtok látni!

Gyöngyösi Zalán
Gyöngyösi Zalán vagyok, a Via Gusto 8 éves apróséfje. Sokszor találkozhattok Velem épp az edzésem előtt vagy az edzésem után. Imádok a konyhában lenni és az alapanyagok beszerzésében is kiveszem a részem apukámmal. Örömmel mutatom meg Nektek a helyszínt és ha bármiben tudok segíteni vagy épp nem találtok valamit, nyugodtan szóljatok Nekem.

Kiss Viktória
Kiss Viktória vagyok, pályázatíró, projektmenedzser, call centeres kollegina és a konyhaművészet szerelmese. Gyermekkorom óta közel áll a szívemhez a gasztronómia „művelése”, valamint a kulináris élvezetek halmozása egyaránt. Főzőiskolánkban a munkámmal arra törekszem, hogy a kurzusainkon résztvevők minél jobban megkedveljék a főzés tudományát. Emellett hiszek abban, hogy a főzés nemcsak mindennapi feladat, hanem kreatív önkifejezés és egyben kikapcsolódás is lehet.

Pinczi Julianna
Pinczi Julcsi vagyok és főként házigazda szerepben fogtok velem találkozni. Főállásban projektvezetőként dolgozom és a munkavállalók mindennapjait koordinálom, illetve próbálom segíteni a munkahelyen. Így közel áll hozzám a projektben gondolkodás és az emberekkel való kommunikálás. A Via Gusto végleges formájának elnyerésében, design elemeinek kitalálásában, szervesen részt vettem és remélem, hogy a komfort érzetet is sikerült megteremteni minden vendég számára.

Bárány Éva
Bárány Éva vagyok, 3 gyermek anyukája, eredeti végzettségem szerint pedagógus és közgazdász. 6 évvel ezelőtt csapott meg először a kovász illata, és a hobbiból hamarosan hivatás lett. Idén nyáron végre valóra vált az álmom, megnyitottam saját kicsi pékségemet Szigligeten. Kovászos workshopjaimon igyekszem hasznos, gyakorlatias tudást és főleg saját tapasztalataimat átadni. Nagyon fontos küldetés számomra, hogy minél többen #egyetekrendeskenyeret!

Szabó András
Szabó András vagyok, 2018 óta a szigligeti Villa Kabala séfje. A gasztronómia és vele együtt a konyha, az életem nagy részét teszi ki. Lételemem a folyamatos tanulás, a fejlődés és a kreativitás. Zöld-Michelin csillagos séfként igyekszem válogatott alapanyagokkal dolgozni és odafigyelni a kreatív tálalásra illetve a textúrákra. Természetesen nem csak profi szakemberekkel szeretek együtt dolgozni, hanem lelkes amatőrökkel is. Mindenkivel, aki csak akarja, mert abból biztos lesz valami. Kurzusaimon rengeteget tudunk tanulni egymástól, egymásról. Szeretem a tudást átadni, pláne ha arra fogékony embereket találok.

Kerek Brigitta
Kerek Brigitta vagyok és el kell mondanom, hogy minden egy pudinggal kezdődött 9 évesen, aztán 16 évesen sütüttem egy diótortát az egyik osztálytársnőmnek. A Home of the Pie a pandémia időszakában született meg, ekkor kezdtem el workshopokat tartani és recepteket fejleszteni. 2022-ben megjelent meg az első könyvem “Otthon, piték, napSütés” címmel. A piték mögött az alkotóerő és a élethez való hozzáállás áll. Mivel főként nőkkel foglalkozom, ezért ezen az édes eszközön keresztül mutatom meg a jelenben létet, a szerETETet, a kedvességet, a tanulást, az őszinte kapcsolódást és a női lét valódi értékeit.

Kóródi Anita
Kóródi Anita vagyok vegán és gluténmentes séf, 3 gyermekes édesanya, aki már 10 éve tejfehérje és tojás mentesen főz. Tavaly végeztem el Stőhr Grétánál a vegán és gluténmentes séf képzést azzal a céllal, hogy sok szeretettel főzhessek mások örömére egészséges és finom ételeket. A kurzusaim alatt igyekszem gyakorlatias és hasznos információkat is átadni, hogy a főzés otthon is élmény legyen.

Vitális Lilla
Vitális Lilla vagyok, 2017 óta foglalkozom gasztronómiával. Klasszikus blogolással kezdtem, majd egy online magazinnál folytattam pályafutásomat receptfejlesztőként. Imádok főzni, bár mindent magamtól tanultam. Szerintem nincs is jobb a szezonális alapanyagoknál és nagyon közel áll hozzám a mediterrán étkezés, a tészták, ezért ezekben a témákban szeretném megmutatni, hogy egyszerűbb, szezonális alapanyagokból is lehet igazán jókat főzni, egy kis extrával. Kurzusaimon találkozunk, gyere és főzzünk együtt egy jót.

Balogh Brigitta
Balogh Brigitta vagyok, Thermomix tanácsadó teamleader és a Nyugati Régió vezetője. Több mint 20 éve ismertem meg a Thermomix-et, amely megkönnyítette és megreformálta a mindennapi főzést az életemben. Ikres édesanyaként pontosan tudom, mennyire fontos az időhatékony és egészséges, költséghatékony konyha. Célom, hogy minél többen megismerjék ezt a fantasztikus gépet, és segítségemmel könnyedén, kreatívan használhassák. Ha kérdésed van, vagy szeretnéd megismerni a Thermomix-et, keress bátran!

Pinczi Imre
Pinczi Imre vagyok, 40 évig voltam egy békebeli talponállós pecsenyesütő tulajdonosa, a budapesti Hunyadi Vásárcsarnokban. Házias ízekkel és termékekkel szolgáltam ki nap, mint nap a piacra érkező embereket. Ma már nyugdíjas éveimet töltöm, de továbbra sem hagytam fel a pecsenyés ételek készítésével. A receptek a saját tapasztalataimon alapulnak, melyet szívesen megosztok az érdeklődőkkel. Egyet azért előre elárulhatok: az állandó siker titka a garantált minőségen és a fix receptúrán alapul.

Magyar Viktória
Magyar Viki vagyok és azt hiszem a főzés szeretetét már a köldökzsinórral szívtam magamba. Szüleim évtizedeken keresztül neves Vas megyei és külföldi szállodákban dolgoztak séfként. Én magam közgazdászként végeztem, de tanulmányaimat követően 15 évig közös családi, gasztronómiai vállalkozást üzemeltettünk. Két kisfiam születése után is a konyha a legfontosabb életterem, így 2024-ben elindult kistermelői vállalkozásom, amiben adalékanyag mentes finomságokat készítek vásárlóimnak. A saját gyermekeimmel és immár a Via Gusto apróséfjeivel való közös főzés pedig megdobbantja a szívem, nosztalgia… mikor még kislányként anyukám mellett sertepertéltem a konyhában egész nap. Hogy miért jó élmény és mennyit ad ez a közös tevékenység? Gyere el és átélheted!

Baranyai Eszter
Baranyai Eszternek hívnak, eredeti szakmámat tekintve vendéglátóipari szakközgazdász és cukrász vagyok. Több, mint 20 éve tevékenykedem a gasztronómia területén, de a szívemhez legközelebb a desszertek és a csokoládé világa állnak. Számtalan hazai és nemzetközi képzésen vagyok túl és jónéhány éve egy csokoládéüzem munkáját segítem, sok minden más mellett termékfejlesztéssel. Legfrissebb szerelem számomra a vegán desszertek világa, ezen a területen is szeretném megmutatni, hogy attól, hogy egy édesség nem tartalmaz állati eredetű alapanyagot, ugyanúgy elvarázsolhat küllemben, textúrában és ízben is, mint hagyományos társaik. Kurzusaimon rengeteget mesélek az alapanyagokról, alternatív felhasználásukról, konyhai kulisszatitkokról és praktikákról.

Hencsey Roland
Hencsey Roland vagyok, jelenleg a MJUS Resort konyhafőnöke. A lelkesedésem a gasztronómia iránt gyerek korom óta töretlen, talán az egyetlen olyan élvezet, ami soha nem fáraszt. Több országban is megfordultam, számos külföldi étterem konyháján jártam és rengeteg tapasztalatot szereztem. Több éve dolgozom a vendéglátásban, végigjártam a ranglétrát és jelenleg executive séfként dolgozom. Hagyományos eljárással ötvözöm a nemzetközi összetevőket és a technikákat, mindezt karakteres jellemmel, illetve szakmai tudással párosítom. Célom az, hogy megtanítsam, illetve megmutassam hogyan lehet jó ételt készíteni az alapanyagok tisztelete mellett. Ehhez viszont odafigyelés és fegyelem kell. Így lesz a végén elégedett mindenki az elkészített ételével.
Miért válassz minket?
Kapcsolódás
Sokszínű és különböző karakterekből álló séfjeink közvetlen kapcsolatra törekszenek Veled
Főzés, mint művészet
Elkötelezettek vagyunk a gasztronómia iránt
Csapatmunka
Mert a Te sikered, a mi sikerünk
Együtt fejlődünk
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, melyből építkezni tudunk