Hogyan is működnek nálunk a kurzusok?
A kurzusainkon a résztvevők önállóan vagy párokban főzik le a teljes menüsort. Tematikus kurzusaink hétköznap 17:00 és -20:00 között zajlanak, míg hétvégén hosszabb időtöltéssel kb. 4-5 óra hosszúak délelőtti vagy délutáni megbontásban. A kurzusok önállóak, nem egymásra épülők, így mindenki a saját ízlése szerint válogathat közülük.
A tágas, világos, nagy főzőtérben 6 főzőállásos pultrendszernél dolgozhatnak a résztvevők. A menü kurzustól függően 3-6 fogásos. A főzés kiscsoportosan zajlik: 6-12 fő. A főzés végén az ételek elfogyaszthatóak és/vagy hazavihetőek.
A kurzusainkat javarészt felnőtteknek ajánljuk, de a 12 éven aluli gyerekeket a gyerekeknek meghirdetett kurzusainkra, nehézségi foktól függően szívesen várjuk felnőttel együtt. A részvételi díjat 12 éves kor felett számítunk fel teljes áron.
A kurzusokról részletesebb leírást az adott alkalomnál találsz, valamint a GYIK menüben.
Éld át Velünk a főzés örömét
mert főzni bárki tud...
Olasz ételek - tészta
Hencsey Roland
Olaszok és a tészták – elválaszthatatlanok egymástól. Csatlakozz hozzánk, ahol a főzőkurzus keretein belül egy igazi olasz kulináris utazásra invitálunk, ráadásul a tésztát is Te magad készítheted el! Fedezd fel, hogyan tudod elkészíteni otthon is a legautentikusabb olasz fogásokat, és tapasztald meg milyen az, amikor a szenvedély és a hagyomány összeolvad az ízekben.
Menü:
Gombás ricottával töltött ravioli
Pomodoro linguine
Arrabbiata linguine
Genovese tagliatelle
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 4-6 fő
Nemzetközi konyha - Olasz főétel
Hencsey Roland
Egy gazdag és aromás olasz ragu? 3 főétel különböző húsokkal párosítva? Megpróbálunk egy kis olasz eleganciát belevinni a kurzusba, melynek során az elkészített ételekkel garantáltan elvarázsoljuk az ízlelőbimbókat. Mert hát az olasz ételeket csak imádni lehet! Méltán nevezhetjük ezt a legnépszerűbb kurzusunknak.
Menü:
Osso Bucco parmezános polentával
Piccata Milanese borjúhússal
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Street food - Olasz ételek
Hencsey Roland
Olasz ízek, olasz hangulat. Négy street food étel, amit ki kell próbálnod! A menüsor olyan elemeket tartalmaz, ami jellemzően megtalálhatóak az Olasz Street Food alatt, viszont ezek az ételek tudatosabb, minőségibb, egészségesebb és nem utolsó sorban finomabb formában készülnek el.
Menü:
Olasz panchetta szendvics, saláta
Házi panini szendvics
Frito mistro paradicsomszósz
Arancini golyó
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
A kovászos kenyér
Bárány Éva
Ez nem egy átlagos kovászos kenyér tanfolyam! Itt megismerkedhettek a kovász nevelés rejtelmeivel, megtanulhatjátok hogyan készül az igazán finom kovászos kenyér és csodás recepteket próbálhattok ki. Ráadásul kaptok betekintést abba is, hogy a kenyéren kívül milyen finomságokat készíthettek még kovász segítségével. Azért, hogy az otthoni körülmények között is sikerrel tudjatok kísérletezni, már a Nálunk történő sütésnél is az otthoni körülményeket szimuláljuk, de nem csak kész kenyerekkel fogtok távozni, hanem egy kezdő szettel is.
Menü:
Kovászos kenyér
Kovászos pizza
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 6 óra
Férőhelyek: 6-12 fő
Nemzetközi konyha - Indiai ételek
Hencsey Roland
Az indiai gasztronómiában minden egyes falat igazi meglepetés, ami egy ismeretlen táj ezer arcának egyikét mutatja meg, melynek most a részesei lehetsz. Ne hagyd ki ezt a kurzust, ha egy kis egzotikumra, különlegességre vágysz, amivel feldobhatod a családi étkezéseket vagy elnyerheted a vendégeid tetszését.
Menü:
Csirke tikka masala, zöldséges biryani, basmati rizs
Butter Chicken, basmati rizs
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Húsimádó I.
Hencsey Roland
Kétségtelenül az egyik legizgalmasabb konyhai élmény a hús sütés. Mi egyből két különálló kurzussal is kedveskedünk Nektek, ahol nemcsak a húsokról, de a késekről és a vágási technikákról is megtudhatsz minden fontos tudnivalót, így a siker garantált lesz.
Emellett megmutatjuk Neked hogy készül egy igazi “jus”.
Menü:
Marha hátszín, padlizsánnal, cukkinivel és édesköménnyel
Sertésszűzpecsenye, aszalt szilvával és dióval
Sous vide csirkemell csicsókapürével
Sütőtökös burgonyagratin
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Húsimádó II.
Hencsey Roland
A jó steakhez egy szelet jó hús kell. Ezen a kurzuson mi több szeletet is adunk és nem spórolunk a körettel sem. Az érlelőnket előkészítettük és a húsok már készen állnak, mire ideértek. Javasoljuk, hogy éhesen érkezzetek!
Menü:
Érlelt angus hátszín, chilis-sajtos burgonya, lilahagyma chutney
Mangalica nyak, édesburgonyapüré, sült hagyma
Zöldfűszeres tejföl és katalán fehér majonéz
Ár bruttó (/fő): 35.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Nemzetközi konyha - A rizottó
Hencsey Roland
Az igazi olasz rizottó fantasztikus és laktató egytálétel, melyből számtalan variáció létezik. Sokkal több, mint amire első körben gondolnál. Ezen a kurzuson a rizottó világába szeretnénk elkalauzolni Titeket, amellett hogy sok minden másra is fény derül: mire jó az alaplé, milyen rizsből lehet jó rizottót készíteni és hogy mennyire sokszínű ételeket lehet kitalálni.
Menü:
alap rizottó gyorsan, egyszerűen
vargányás rizottó parmezánnal
sütötökös rizottó, tökmagbundás csirkefalatokkal
céklás rizottó lazaccal, torma espumával
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Nemzetközi konyha - Marokkói ételek
Hencsey Roland
A marokkói ételek finomak, fűszeresek és táplálóak, valamint könnyen elkészíthetőek. Nem kell aggódnod, mindenben segítünk Neked, ezért a marokkói kurzusunk keretein belül Te is elsajátíthatod ezeknek a roppant egyszerű és ízletes ételeknek az elkészítését és még a beszerzési forrásaink is eláruljuk, hogy egy családi összejövetelen Te is el tudd készíteni.
Menü:
Mentás báránnyal töltött ravioli, harissa paszta
Csirke tagine, marsala kuszkusz
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Szezonális kínálat - Őszi alapanyagok
Vitális Lilla
Talán nem árulunk el egy nagy titkot, amikor azt mondjuk, hogy az alapanyagok akkor lesznek a legfinomabbak, amikor szezonjuk van és a legjobb ételek a legfinomabb alapanyagokat követelik. Az őszi szezon pedig talán a legjobb időszak a szezonális ételek elkészítéséhez, hiszen a főbb hozzávalókat a saját kertünkből vagy akár egy közeli piacról is egyszerűen beszerezhetjük és hát kinek a kedvét ne dobná fel az a tudat, hogy egy hűvös, esős nap után ízekkel teli, házias ételek várják otthon? Tarts Velünk ezen a kurzuson!
Menü:
Halvariációk
Szabó András
Halat ilyen formában még nem láttál elkészíteni. Biztosíthatunk, hogy séfünk káprázatos ízekkel és formákkal fog meglepni. Ez a művészet és az ételek találkozása. A kurzus során modern technológia mellett a legnagyobb hangsúlyt a helyi alapanyagok kapják.
Menü:
Vaskeresztesi szivárványos pisztráng
Aranydurbincs
Keszthelyi tokhal
Ár bruttó (/fő): 40.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Thermomix kurzus
Balogh Brigitta
Ki ne hallott volna már a XXI. század legsokoldalúbb konyhai eszközéről? Ez a készülék már önmagában is egy csoda. Összesen 20 konyhai funkciót, ételkészítési műveletet képes elvégezni, melyet a kurzusainkon a változatos és egészséges ételek elkészítése során be is tudunk mutatni. Persze nem felejtünk el útravalónak pár receptet is átadni. Gyere el, nézd meg és mi segítünk a beszerzésben is. Az útmutatatások mellett azért főzünk is, a szezonalitásnak megfelelő alapanyagok használatával.
Menü:
változó menüsorokkal és receptekkel
Ár bruttó (/fő): 20.000Ft
Időtartam: 1,5 – 2 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Thermomix gyerekeknek
Balogh Brigitta
A kis séfek profi szakembereink vezetésével vidám hangulatban, de komoly munkával tanulhatják meg az ételek és édességek elkészítési technikáit és titkait, akár kedvet kapva ennek a csodás szakmának a további gyakorlására. Lányok és fiúk, szeretettel várunk benneteket! (12 év alatt felnőtt kísérővel)
Menü:
változó menüsorokkal és receptekkel
Ár bruttó (/fő): 15.000Ft
Időtartam: 1,5 – 2 óra
Férőhelyek: 6-12 fő
(kísérővel együtt)
Nemzetközi konyha - Olasz házi tészta
Vitális Lilla
A tésztakészítés jó alkalom arra, hogy elsajátítsd a tésztagyúrás fortélyait, mindeközben egy olyan élménnyel is gazdagodj, amit hajdanán nagyanyáink is megéltek, amikor az asszonyok még együtt dolgoztak a közelmúlt népi intézményében. Ezzel a kurzussal felébred benned az ősi tudás, melyet változatos alapanyagokkal bolondítunk meg. Ezen a kurzuson kóstolj bele és gazdagodj azzal az élménnyel, amit a gyúrás, nyújtás, formázás tudása és a közösen eltöltött idő nyújt Neked. Lesz előétel és az elkészített 2 fajta tésztából jól lakhatsz, de hagyunk még otthonra is Neked.
Menü:
előétel: szárított paradicsomkrémes crostini, pácolt mozzarellával
tojásos tészta: papardelle, spenótos ricottás ravioli
durum tészta: orechiette, corteccia
szószok: toszkán csirkés szósz, klasszikus paradicsomos szósz parmezánnal
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 6-12 fő
Szezonális kínálat - Őszi erdők ízei
Hencsey Roland
Színek, formák, illatok és ízek harmóniája. Mondhatnánk azt is, hogy egy csepp Őrség. Egy leves, egy főétel és egy desszert. Abban nem merünk állást foglalni, hogy a dödölle vasi vagy zalai, de az biztos, hogy ez a szarvas már nem megy sehova ezekkel a combokkal, csak a Via Gustoba.
Menü:
Sütőtökkrémleves, kicsit másképp
Szarvas vörösáfonyával, krumplifánkkal
gesztenye mousse, sós karamell, fahéjas szilva
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Szezonális kínálat - A bejgli
Hencsey Roland
Legyél akár kezdő vagy már bátor kísérletező, várunk szeretettel! Mert egyben megegyezhetünk: nincs karácsony bejgli nélkül!
Tudtad egyébként, hogy a bejgli tésztája eredetileg a kalácsfélékhez tartozik, és a tökéletes bejgli titkát a minőségi alapanyagok mellett a mennyiségek rejtik?!
A kurzus végén mindenki egy-egy rúd bejglivel távozhat. A kurzuson megismerkedünk a bejgli készítéssel, a töltelékekkel, a formázással, a sütéssel és bőséges kóstolhatunk is mindenből. Minden szükséges alapanyagot és eszközt biztosítunk, természetesen a részletes recepteket is megkapod, hogy elmondhasd otthon, a Tiéd most már nem reped ki!
Menü:
A mákos, a diós és a gesztenyés bejgli
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Apróséf a konyhában
A főzés öröm, a gyerekekkel együtt pedig szórakozás – némi kosszal. De ezúttal nem otthon! Ezen a kurzuson a gyermek a szülővel együtt készíti el a menüsort, így a gyermek kipróbálhatja magát szakácsként, míg a szülő pedig segítőként. Persze, a kurzus végén az elkészített ételt közösen fogyasztjuk el, így talán a kisebbek jobban értékelik az ételt is otthon, amit anya vagy apa készít. A kurzus során az ételkészítéshez kapcsolódó hasznos információkkal gazdagodnak majd a résztvevők. Remek móka lesz, jelentkezzetek bátran, de kizárólag párban. A kurzus bevezető ára tartalmazza 1 szülő és 1 gyermek részvételi díját is. De akkor se ess kétségbe, ha épp 2 gyermekkel érkeznél, csupán jelezd felénk előre és mi úgy készülünk.
Ár bruttó (/fő): 15.000Ft
Időtartam: 1,5 – 2 óra
Férőhelyek: 3 pár – 6 pár
– Apróséf I. 5 – 9 év közötti gyermekek számára
– Apróséf II. 10 – 14 év közötti gyermekek számára
Vendégváró falatok - krémek
Hencsey Roland
Kenhető, vagy mártogatható? Köretnek, vagy önmagában? 10 féle krémet terveztünk be Nektek a világ minden tájáról. Mellé házi grissini, meg egy kis fehérlepény készül el pillanatok alatt.
Az év végi bulik közeledtével ezekkel a kenceficékkel és a házi grissinivel megalapozod a mosolyokat. A recepteket mind megkapod, hogy otthon is élvezhesd a főzés örömét.
Menü:
tahini-guacamole-ajvár
chimichurri-picco de gallo-
mango chutney
lilahagyma chutney-tzatziki-humusz
raita-grissini-fehérlepény
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 6-12 fő
Szezonális kínálat - A sütőtök ezer arca
Hencsey Roland
A krémes, édes, illatos sütőtök az ősz első hírnöke. Sokaknak talán túl egyszerű, netán unalmas alapanyag, így nem tudnak mit kezdeni vele mit kezdeni. De mi továbbgondoltuk a felhasználását és kombináltuk pár izgalmas kiegészítővel, amivel a sütőtökből főfogások is készülnek nem csak desszert. Ez az egyszerű, édeskés, de csodás alapanyag rengeteg formát ölt ezen a kurzuson. Gyere és döntsd el Te, hogy melyik a legjobb felhasználási módja ennek az alapanyagnak.
Menü:
Sütőtökös humusz
Sütőtök chutney
Sütőtökös gnocchi, mézes fenyőmagos vajmakrélával
Vaníliás sütőtök felfújt, kardamonos diókrémmel, hecsedli lekvárral
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Magyar konyha - Libalakoma
Hencsey Roland
Menü:
Töltött libanyak májjal és borsóval
Libamell, gersli rizottó fenyőmaggal és vargányával, aszalt szilvás pecsenyelével
Érlelt libamell, füstölt sonka habbal, almás csipkebogyó lekvárral, kaláccsal és zsázsával
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Nemzetközi konyha - A palacsinta
Hencsey Roland
Édes, édesebb, még édesebb! Séfünk nagy kedvence most terítéken. 3 ország meghatározó desszertje, egyszerű, de tradicionális formában.
Menü:
Crepes Suzette, avagy Zsuzsi palacsintája
Amerikai palacsinta juharsziruppal és pekándiós vaníliafagylalttal
Hagyományos Gundel palacsinta
Ár bruttó (/fő): 20.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 6-12 fő
Nemzetközi konyha - Levesek
Hencsey Roland
Friss zöldségek, különleges fűszerek, tartalmas levesek. Hogy hideg vagy a meleg ízlik jobban, azt döntsd el Te! Továbbra is tartjuk, hogy egy tartalmas leves mellé elengedhetetlen egy levesbetét. három fajta leves, három fajta levesbetét, amit innentől fogva csak így fogsz elkészíteni.
Menü:
Currys karfiolkrémleves
Vargányás vaddisznógulyás
Minestrone leves
Levesbetétek: csipetke, samosa, mini pestos arancini
Ár bruttó (/fő): 20.000Ft
Időtartam: 2,5- 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Libavariációk
Szabó András
Hagyományos ételek, ünnepi menüsoron, kissé más köntösben, görcsösség és feszengés nélkül. Libát libára halmozunk, mellé pedig szezonális alapanyagokat használunk, különleges textúrákkal és formákkal. Egyedülálló ráadás ehhez, hogy a séf személyesen tálal és mesél az ételekről. Tudva, hogy séfünk szüntelen újításokra éhes, már most szárnyalhat mindenki fantáziája, hogy micsoda ízek kelnek majd életre ezen a kurzuson.
Ár bruttó (/fő): 40.000Ft
Időtartam: 3- 3,5 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Erdélyi ételek
Kovács Ildikó
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5- 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Szezonális kínálat - Vadak
Szabó András
Tudtad, hogy a vad húsa az állat életminősége és természetes takarmánya miatt a legfenntarthatóbb és legjobb minőségű húsok közé tartozik?! Régen évszázadokon keresztül őrizték a vadak elkészítésének fortélyait. Mi viszont mind minőségi, mind mennyiségi szempontból komoly terítéket hozunk el Nektek és felfedjük a titkokat! Ám ha a Csodaszarvast nem is, de egy csodás szarvast biztos elkészítünk együtt. A húsok mellé a köretek különböző textúrákkal készülnek, ahogy az a séftől már megszokott. Kíváncsi vagy a részletekre? Gyere el, mert a képek nem adják vissza azt az élményt amit itt átélhetsz! Húsimádóknak kötelező!
Ár bruttó (/fő): 40.000Ft
Időtartam: 3,5- 4 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Szezonális kínálat - Karácsonyi menü
Szabó András
Ár bruttó (/fő): 40.000Ft
Időtartam: 3,5- 4 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Amerikai ételek - street food
Hencsey Roland
Ízek és technikák egyenesen Amerikából – ezek után nem lesz kérdés, hogy mitől szaftos a húspogácsa, illetve hogy tényleg passzol-e a sós az édeshez! 3 féle hamburger, több variációval a terítéken, ráadásul házi hamburger bucival elkészítve.
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5- 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Street Food - Mexikói ételek
Hencsey Roland
Mexikó az igazi street food ételek hazája, nem véletlen, hogy mára az egész világot meghódították ezek a különlegességek. Bemelegítésnek nachost készítünk, majd érkezik a quesadillas és végül egy taco zárja a sort. Az elkészítésben segítünk, de az elfogyasztás Rátok marad! Erősen ajánlott éhesen érkezni!
Menü:
Nachos
Quesadillas
Taco
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 3,5 – 3 óra
Férőhelyek: 4-10 fő
A mentes piték
Kerek Brigitta
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 4 – 4,5 óra
Férőhelyek: 5-8 fő
Vegán és gluténmentes konyha
Kóródi Anita
Szeretnél tudatosabban étkezni vagy épp a baráti társaságod szeretnéd meglepni egy kis újdonsággal? Netán ételérzékenységgel küzdesz és szeretnéd változatossá tenni az étkezésed? Jelentkezz a kurzusunkra és tudj meg többet a vegán és a gluténmentes étkezésről! Az aktuális menüsor elkészítése mellett bátran kérdezhetsz és számtalan tippet is adunk Neked az alapanyag beszerzéstől egészen a tálalásig.
Fontos megjegyeznünk, hogy bár minden alapanyagunk 100%-ban vegán illetve gluténmentes, a workshopot vegyes használatú konyhában tartjuk, így a keresztszennyeződés lehetősége fennáll. Minden résztvevőnk biztonsága érdekében kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe érzékenységük mértékének megfelelően.
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 3,5 – 4 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
Magyar konyha - A pecsenyés kínálata
Pinczi Imre
A piac a találkozás, a beszélgetés, a kézfogás és az eszmecsere színtere. 40 év piaci tapasztalat után elmondhatom, hogy a kolbász sütés klassz dolog, mert egyszerűen, gyorsan, finom ételt kapunk. Emellett vendégváráshoz is remek dolog, mert tipikus magyar étel, amit szinte mindenki szeret. Kolbászt és hurkát szinte mindenki süt, ezért kicsit olyan mint a foci. Mindenki ért hozzá. De mindenki tudja a tuti receptet? Tudja, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne durranjon szét, hogy ne száradjon ki, hogy ízletes maradjon? Vagy épp hogy csinálják a piacon? Ennek a finom ételnek az elkészítése nagyon egyszerű, mégis megszámlálhatatlan variációja létezik.
A kurzus alkalmával megismerkedünk az előkészítés, a fűszerezés, a töltés illetve a sütés fázisaival is, de a mosogatást és a pakolást mi bevállaljuk. A kurzus során elfogyaszthatjátok az általatok elkészített ételeket, de persze csomagolunk is Nektek bőségesen, hogy mindezt az otthoniak is élvezni tudják. Javaslom, hogy éhesen érkezzetek!
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 3,5 – 4 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Szezonális kínálat - A BBQ világa I.
Akit megérint a füst világa, az mindig a tűz körül akar lenni. Aki megkóstolja a füsttel átjárt húst, az azonnal beleszeret. Legyen az a hétvégi grillezgető, a bográcsozó, a hobbiszakács, a lelkes fiatal vagy épp az új étlapján gondolkodó vendéglátós. Készülhetne itt minden, ami a magyar konyhában megtalálható, de mi mégis nem nélkületek, hanem veletek együtt szeretnénk elkészíteni az ételeket. Arra gondoltunk, hogy a kurzus során készítünk egy kis kolbászt, egy kis sertést többféle módon, saját szószokat és pár jópofa köretet is. Éhezni biztos nem fogsz a kurzus alatt és ráadásul elméleti tudással is gyarapodsz, mert szó esik az előkészületi munkálatokról, a sütőkről, a húsválasztásról, a fűszerezésről, a tüzelési technikákról és egyéb praktikákról is. A nálunk eltöltött idő alatt több különböző sütőket és technikákat is bemutatunk, hogy az otthoni BBQ élményed is magasabb szintre tudd emelni.
Szezonális kínálat - A grillezés világa
A kurzus célja a magabiztosság elérése. Nem kell profinak lenned, de még hozzáértőnek sem. Az a lényeg, hogy érdekeljen a grillezés, légy nyitott és akarj tanulni. Olyan tudást szeretnénk átadni, amivel mindig sikered lesz a családi- vagy akár a baráti összejöveteleken is. A grill kurzus alkalmával bemutatásra kerülnek a fő húsfajták sütési technikái, készül köret és még saláta is. Ha szeretsz otthon sütögetni, de szükséged van egy kis útmutatásra, hogy mindent jól csinálj, ha szeretnéd megérteni mi zajlik a húsban a sütés során, gyere el hozzánk és kérdezz! Mi azt szeretnénk, hogy megértsd, mi zajlik az ételekben sütés közben és ötletekkel térj haza, hogy igazi lakomát grillezz otthon. A nálunk eltöltött idő alatt több különböző sütőket és technikákat is bemutatunk, hogy az otthoni grillezős élményed is magasabb szintre tudd emelni.
Street food - A pizza világa I.
Tudtad, hogy a pizza a világ legnépszerűbb étele? Netán szeretnéd belevetni magad a pizzakészítésbe otthon? Várunk a kezdő kurzusunkon, ahol megtanítunk a pizza készítés technikájára. A kurzus legfontosabb jellemzője az egyszerűség és a minőségi alapanyagok használata. A klasszikus pizza alapja az olasz paradicsom, a friss mozzarella és a friss bazsalikom, a tetejét pedig extra szűz olívaolajjal locsolhatjuk meg. A forró kemencében a pizza pár perc alatt készre sül, és az alja ropogós, a széle pedig enyhén barnás lesz. Szinte már érzed is az ízeket a szádban? Gyere, és tanuld meg elkészíteni a pizza titkos fortélyait, hogy otthon is lenyűgözd a vendégeket a saját készítésű pizzáddal!
Ár bruttó (/fő): 20.000Ft
Időtartam: 3 óra
Férőhelyek: 5-15 fő
Vegán desszertek
Baranyai Eszter
Bármilyen okból döntöttél is úgy, hogy kerülöd az állati eredetű alapanyagokat, a fantasztikus ízvilágú édességekről nem kell lemondanod!
Ezen a kurzuson megtanítunk neked két, technológiájában teljesen eltérő, nem túlságosan bonyolult, de élvezeti értékben a hagyományos süteményekkel vetekedő vegán desszertet. Készül itt piskóta, mogyorós karamell, habos krém, öntet, illetve egy csokoládés szuflé. Megismerkedhetsz egy szuper alapanyaggal, ami a vegán sütikészítés sok területén használható.
A kurzus végén nem távozol üres kézzel, 5db általad készített mini tortácskával és remélhetőleg sok tapasztalattal hagyod el a helyszínt. (A csoki szuflé frissen fogyasztandó, abból úgysem marad semmi!)
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 3,5 – 4 óra
Férőhelyek: 5-12 fő
Valentin napi ajánlatunk
Farkas Richárd
Farkas Richárd séf és az Őrségben töltött munkássága, egybeforrt a progresszív farm to table konyhával, a vadon növő alapanyagok gyűjtésével és a fenntarthatósággal. A Valentin napi pároknak szóló, szezonra és régióra hangolt menü közös elkészítésével pedig nemcsak egy emlékezetes vacsora de az új konyhai ismeretek és a jó hangulat is garantált. Ne késlekedj, lepd meg kedvesedet egy romantikus programmal!
Magyar konyha - A kelt tészta
Hencsey Roland
Kelt tésztát készíteni nem bonyolult, de ha igazán finom és foszlós végeredményt szeretnénk elérni, akkor bizony tudnunk kell, hogy mit és miért csinálunk! Ezen a kurzuson megtanítjuk hogyan lehet egyszerűen, de tökéletes édes tésztákat készíteni élesztő segítségével! A kurzuson pedig három hallatlanul népszerű étel kerül bemutatásra! Egy finom kakaós csiga, egy lekváros bukta és egy csodás aranygaluska. Csupa finomság, gyere, süssük meg együtt!
Menü:
A reggeli kakaós csiga-
A nagymama lekváros buktája-
A klasszikus aranygaluska vaníliasodóval
Ár bruttó (/fő): 20.000Ft
Időtartam: 3 – 3,5 óra
Férőhelyek: 4-12 fő
Nemzetközi konyha - Thai ételek
Hencsey Roland
Ismered a thai gasztronómia alapjait? Vagy már jártas is vagy benne és
tudod mi a kedvenc fogásod? Ha szereted a thai konyha klasszikusait, itt
a helyed, hogy megtanuld elkészíteni is őket. Ha esetleg nem ismered de
kíváncsi vagy, gyere el és a séfünk megmutatja mennyire egyszerűen és
gyorsan elkészíthetőek ezek a fogások. Bevezetünk ebbe a pikáns és
fűszeres ízvilágba ahol a chili, a lime, a koriander, na és persze a
kókusztej mind-mind elengedhetetlen alkotóelemei lesznek a kurzuson
elkészíthető klasszikus thai ételeknek. A thai konyha főleg a fűszeres
ízeiről ismert, ahol az öt alapvető íz egyensúlyban van egymással és
mindezt megtapasztalhatod Nálunk.
Menü:
Thai kókusztejes csirkeleves
Pad Thai királyrákkal
Kókuszos thai ragacsos rizs mangóval
Ár bruttó (/fő): 30.000Ft
Időtartam: 2,5 – 3 óra
Férőhelyek: 5-10 fő
A kovászos kalács titka
Bárány Éva
Az egyik legfontosabb ünnepi pékáru a kalács. Ezerféle formázással és számtalan ízesítéssel készíthetjük, de egy valami biztos, sosem lehet megunni. Ezen a kurzuson megismerkedünk a kovászos kalács, a briós és a kakaós csiga sütési fortélyaival. Beszélünk a lisztekről, a kovászról és a különböző péksüteményekről is. Bátran ajánljuk kezdő kovászolóknak is!
Menü:
Kovászos ünnepi kalács
Kovászos foszlós briós
Kovászos házi kakaós csiga
Ár bruttó (/fő): 25.000Ft
Időtartam: 6 óra
Férőhelyek: 6-12 fő