Gyakran Ismételt Kérdések

A kurzus kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ha gépjárművel érkeznél parkolás szempontjából a szomszédos utcákat javasoljuk. Csupán 2 perc séta. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. Lehetőleg (zárt) váltócipőt hozz magaddal. Ha van kedved kötényt kötni, hogy kurzus közben ne legyen lisztes, maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez nem kötelező. 

A programot mindig igyekszünk pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatjuk meg, azokat akik ott vannak, hanem kezdünk. Ezért kérlek úgy időzíts, hogy pontosan érkezz.

Minden kurzus elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni. A kurzusainkon a résztvevők önállóan vagy párokban főzik le a teljes menüsort.

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül vagy akár a pároddal is. A kurzusok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú kurzus lesz. A kurzusainkat minimum 6, maximum 12 fővel hirdetjük meg. Válassz olyan időpontot, ahol a te elképzeléseidnek megfelelő lesz a létszám. Egyébként a kurzusaink még „teltház” esetén is kis létszámú élményprogramok, hogy minden résztvevőre tudjunk figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a kurzusokon a minimális létszám a 6 fő. Így ha azon a dátumon kevesebben lennénk, meg foglak kérni Titeket, hogy válasszatok egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

Jelentkezésedkor egy felhasználói fiókot hozol létre, ahova a kurzusokhoz tartozó minden információ, fotó és recept feltöltésre kerül.  

Van két jó hírem, meg egy rossz. Az egyik jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőkurzuson. A másik jó hírem az az, hogy ez nem egy vizsga. A Via Gusto egy élményfőzésen alapuló modern főzőiskola. A rossz hír, hogy a séf kivételével senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőkurzusokat úgy építettük fel, hogy azalatt a megjelölt időtartam alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz és mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla.  Ne izgulj!

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a kurzust. Erre is van egy személyes tapasztalatom. Én is halogattam, mikor kaptam ajándékba egy kupont a kollégáimtól. Pont ezt gondoltam, mint amit Te! Elfőzőcskézek, de egy kurzus időtartama alatt nem fog már velem olyan nagy dolog történni, meg ha úgy van, inkább elmegyek egy étterembe és nem nekem kell dolgozni se vele. Persze a kuponom már majdnem lejárt, mikor rászántam magam és elmentem végre valahára egy főzőkurzusra. A főzés, az élmény annyira bejött, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való ez a hely!

A kurzusokon nagyon ügyelünk rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú kurzusokra jelentkezni. A kurzusok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. Ne aggódj ez nem egy vizsga!

A kurzusokon nagyon ügyelünk rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlünk, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú kurzusokra jelentkezni. A kurzusok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad.

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid a főzésben, hogy kár is hozzá kezdeni, mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, de a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet.

Séfeink több éves tapasztalattal rendelkeznek és rengeteg embernek főztek már vagy tartottak főzőkurzusokat. Biztos vagyok abban, hogy ha követed a recepted és az utasításaikat akkor sikerülni fog. A recept mindig működik és mi megadunk hozzá Neked minden segítséget, hogy sikerélménnyel távozz tőlünk.

Sajnos mi is szembesültünk már ilyennel. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőkurzust fogtál ki vagy a receptben lévő anyaghányadokkal volt probléma. Mi legjobb tudásunk és az eddig megszerzett tapasztalataink szerint figyelünk rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, és megfelelően részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

Igen, lehetséges, mivel a konyhai felszerelésünk a legmodernebb konyhai eszközökkel van felszerelve. De megnyugtatlak, a séfeink megmutatják azokat a konyhai trükköket, amikkel ezeket a gépeket otthon is lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek, amiket tanítunk, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot, mert lesz jó pár ilyen, de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a főzés előtti bevásárlásra.